Noorwegen.
 
 
Ligging :
Noorwegen grenst aan drie zijden aan de zee, respectievelijk de Noordelijke IJszee, de Atlantische Oceaan, de Noordzee en het Skagerrak.

Hoofdstad Noorwegen : Oslo
Aantal inwoners : ca. 4.500.000
Voltage : 230 volt
Taal : Noors
Telefooncode : 47
Taal : In Noorwegen worden behalve Samisch nog twee soorten Noors gesproken. Het rijks-Noors, riksmål of bokmål, is de taal die de Noren te danken hebben aan de meer dan 400 jaar durende Deense overheersing. Deze taal wordt gehanteerd door de meeste Noren. De nieuwe taal heet Nynorsk, wat Nieuwnoors betekent. Tegenstrijdig genoeg is de taal gebaseerd op het Oudnoors, zoals het gesproken werd voor de 14e eeuw, toen Denemarken het land ging regeren. Het Nieuwnoors is met name afgeleid van de taal die nu nog in IJsland gesproken wordt. Die heeft namelijk nog het meest weg van wat de vikingen ooit spraken.
Munteenheid : Noorse krone (NOK), onderverdeeld in 100 ore.
In postkantoren en banken kun je contant geld en reischeques wisselen. Met de belangrijkste creditcards kun je vrijwel overal betalen.
Noodnummer 110 (brandweer), 112 (politie), 113 (ambulance).
Tijd : In Noorwegen is het even laat als in Nederland en België. Eind maart gaat de zomertijd in en eind september de wintertijd.
 
Click for Oslo Airport, Norway Forecast
Noorwegen<br>Snorre Evensberget
Noorwegen
Snorre Evensberget

Bergtochten in Noorwegen<br>Jolanda Linschooten
Bergtochten in Noorwegen
Jolanda Linschooten

Noorwegen<br>Hans Hoogendoorn
Noorwegen
Hans Hoogendoorn